Liefdadigheidsinstelling

Inmiddels is duidelijk dat de vaccinatiecampagne is mislukt en er fors geïnvesteerd dient te worden in zorgcapaciteit.
Werkervaring uit een vorig leven heeft mij het volgende geleerd:
 
De zorgcapaciteit van ziekenhuizen wordt bepaald door onderhandelingen tussen zorgverzekeraars, ziekenhuisdirecties en specialisten. Winst gedreven zorgverzekeraars hebben de laatste decennia, via een sterke lobby, de ruimte van de wetgever gekregen om veel macht naar zich toe te trekken in deze onderhandelingen.
Deze zorgverzekeraars sturen op bezettingsgraad. Wanneer de bezettingsgraad van een ziekenhuis heel hoog is zijn er weinig of geen lege bedden en werkeloos verplegend personeel aanwezig. Op deze wijze is de zorg heel efficiënt georganiseerd, zijn de kosten per eenheid minimaal en is de winst van de zorgverzekeraar maximaal.
 
Het herstellen van het machtsevenwicht in de onderhandelingen tussen zorgaanbieders en zorgverzekeraars zodat winstmaximalisatie en bezettingsgraad niet meer de overheersende factoren zijn in de bepaling van de organisatie van de zorg, is hard nodig. Menselijkheid en kwaliteit van zorg dienen leidend te worden in deze onderhandelingen.
Dit falende beleid van het kabinet, wetgever en de zorgverzekeraars gedurende een lange periode is zelfs niet te camoufleren door het zetten van 25 miljoen prikken.
 
Dat de vaccinatiecampagne mislukt is (van Ranst), is ook logisch. Farmaceutische bedrijven zijn namelijk geen liefdadigheidsinstellingen maar op megawinsten gerichte multinationals . Multinationals die georganiseerd zijn volgens het Angel Saksische bedrijfsmodel dat gekenmerkt wordt door een machtige op winst gerichte aandeelhouder (winst Pfizer 1000 dollar per sec.).
 
Deze megawinsten behalen zij door de productie en verkoop van symptoom bestrijdende en bijwerkingen veroorzakende medicijnen en vaccins. Klanten moeten als gevolg van deze strategie medicijnen chronisch blijven gebruiken (na 25 miljoen prikken zijn nieuwe prikken in de vorm van boosters nodig) en hebben nieuwe medicijnen nodig tegen de bijwerkingen van de chronische medicatie.
 
Klanten worden als gevolg van deze strategie VASTE klanten. Gevaccineerd Nederland ligt inmiddels dan ook via de op stapel staande boosters aan het INFUUS van Pfizer. 
 
Laat dit gegeven en de gevolgen daarvan voor het individu en de samenleving als geheel even bezinken.
 
 
 

Bericht Delen?!

Reactie Achterlaten

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.