Goed voorbeeld doet goed volgen

 
Het onverantwoordelijke gedrag van burgers is de oorzaak van de snelle de verspreiding van het COVID 19 aldus de Minister President en de minister van Volksgezondheid tijdens hun persconferentie van 13 oktober j.l .
Door dit onverantwoordelijke gedrag is een lock down noodzakelijk om overbelasting van de ziekenhuizen te voorkomen, volgens hen. 
 
Het aantal ziekenhuidbedden, onderdeel van de zorgcapaciteit, is tijdens de laatste drie kabinetten Rutte afgenomen van 48 000 naar 40 000 stuks. Een forse bezuiniging.  Zou Rutte, als de uiteindelijk verantwoordelijke voor deze bezuiniging, dit vergeten zijn? Daardoor heeft Nederland op dit moment namelijk twee bedden per duizend inwoners en ter vergelijking Duitsland acht. Het feit dat de ziekenhuizen opnieuw vol lopen tijdens de zgn. tweede golf is dus nogal wiedes; een logisch gevolg van het gevoerde zorgbeleid (ziekenhuisbeleid) vanaf Maart jl. maar vooral een logisch gevolg van de politieke keuzes betreffende de volksgezondheid gedurende de laatste decennia.
 
Het feit dat het aantal COVID 19 besmettingen oploopt is gezien de onbetrouwbaarheid van de PCR test (de test is volgens zijn ontwerper niet geschikt voor het aantonen van een virus), de manipuleerbaarheid van de test (het aantal gewenste positieve testen is te manipuleren door het instellen van de gevoeligheid van de test) en het feit dat influenza- en COVID 19 symptomen sterk overeenkomen ook niet verwonderlijk aan het begin van het griepseizoen. Het wordt jaarlijks drukker in de ziekenhuizen rond deze tijd van het jaar.
 
Door twaalf maal per dag oplopende besmettingscijfers en ziekenhuisbezetting op televisie te vermelden worden burgers zo bang gemaakt dat ze uit zichzelf de regering om een mondkapjesplicht en nog strengere maatregelen vragen, of ze nu helpen of niet. 
In plaats van het op deze wijze bewust conditioneren en manipuleren van burgers richting gewenst gedrag doet deze overheid er beter aan haar verantwoordelijkheid te nemen en in te zetten op preventieve geneeskunde dat structureel gericht is op de preventie en, indien nodig, deskundige behandeling van ziekten. Op deze wijze worden ouderen en kwetsbaren niet alleen in woorden maar ook in daden beschermd en de zorgcapaciteit niet overbelast. 
 
Er is echter wel een klein probleempje: aan preventieve geneeskunde zoals bijvoorbeeld het volgen van voeding en leefstijladviezen, het volgen van orthomoleculaire therapie, frequentietherapie, homeopathie of andere therapiën die gericht zijn op het voorkomen van ziekten en helend zijn voor lichaam en geest, zit voor de overheid en het grootbedrijf geen verdienmodel vast. Ordinair gezegd; daar is door hen geen droog brood aan te verdienen. Aan symptoombestrijding en het vaccineren wel, daar worden vooral farmaceuten slapend schatjeshemeltjes rijk van.
Maar …. de overheid is toch oorspronkelijk opgericht door en ten dienste van zijn burgers? Zij is toch niet in het leven geroepen om als loopjongen te fungeren voor de farmaceut?
 
Wanneer de overheid het lef heeft in te zetten op doordacht preventief zorgbeleid met meer ruimte voor verzekerde (preventieve) geneeskunde zal dat  jou en mij meer mogelijkheden bieden verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen gezondheid. Goed voorbeeld doet goed volgen.
 

 

 
 

Bericht Delen?!

Reactie Achterlaten

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.