Koekjes

Ik bevind me in de nieuwe buurtsuper en zoek iets lekkers voor bij de thee of koffie. Mijn buren komen vanavond op kort bezoek. Ik ken de weg nog niet in deze nieuwe winkel en heb me voorbereid op een lange zoektocht naar lekkere koekjes. Gelukkig heb ik ze, eenmaal voorbij de toegangspoortjes, al snel gevonden. Logisch ook; ongeveer een kwart van het winkeloppervlak wordt in beslag genomen door koekjes en chips in ontelbare soorten en maten. Na een langdurig besluitvormingsproces, hoe meer mogelijkheden hoe moeilijker het voor mij is om te kiezen, is mijn keuze gevallen op de ‘knappertjes’ van Verkade. Een eenvoudig koekje zonder kapsones.

Ik besluit nog even langs het groente- en fruitgedeelte te lopen voor de aankoop van een avocado.  Daar aangekomen kan ik geen enkele avocado vinden. Navraag bij de bevoorrader leert mij dat zij niet in het assortiment zit. Het aantal verschillende soorten groenten en fruit is zeer beperkt, zie ik. Dit gedeelte beslaat ook maar zo’n tien procent van de totale winkeloppervlakte. Ik ben verbaasd. Ik heb niets tegen koekjes maar iedereen weet toch dat groenten en fruit onmisbare bestanddelen zijn van een gezonde dagelijkse maaltijd? Zouden mijn buurtgenoten en de detailhandelaar deze kennis ontberen? Of zou ik te lang in mijn eigen bubbel hebben verkeerd en niet goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van gezonde voeding. Dat de schijf van vijf vandaag de dag bestaat uit koekjes, chips, chocola, frisdrank en bier maar dat ik dat gewoon effe gemist heb?

Enigszins verward reken ik mijn koekjes af bij de kassajuffrouw. Terwijl ik naar huis loop vraag ik mezelf af waar in mijn buurt het koekjesmonster woont.

Bericht Delen?!

5 reacties op “Koekjes

  1. Ik kan nooit verdacht worden, want mijn super zit in Drunen, niet in Waalwijk. Daar kom ik weer goed vanaf….

    Goed en snel verteerbaar stukje, dit.

Reactie Achterlaten

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.