Voeding als medicijn

Ik bevind me in de nieuwe buurtsuper en zoek iets lekkers voor bij de thee of koffie. Mijn buren komen vanavond op kort bezoek. Ik ken de weg nog niet in deze nieuwe winkel en heb me voorbereid op een lange zoektocht naar lekkere koekjes. Gelukkig heb ik ze, eenmaal voorbij de toegangspoortjes, al snel gevonden. Logisch ook; ongeveer een kwart van het winkeloppervlak wordt in beslag genomen door koekjes en chips in ontelbare soorten en maten. Na een langdurig besluitvormingsproces, hoe meer mogelijkheden hoe moeilijker kiezen, is mijn keuze gevallen op de ‘knappertjes’ van Verkade. Een eenvoudig koekje zonder kapsones.

Ik besluit nog even langs het groente- en fruitgedeelte te lopen voor de aankoop van een avocado.  Daar aangekomen kan ik geen enkele avocado vinden. Navraag bij de bevoorrader leert mij dat zij niet in het assortiment zit. Het aantal verschillende soorten groenten en fruit is zeer beperkt. Dit gedeelte beslaat maar zo’n vijf procent van het totale winkeloppervlak. Nu heb ik niets tegen koekjes maar ik hou nu eenmaal van groenten en fruit en gebruik indien nodig voeding als medicijn (www.natuurdiëtisten.nl). Maar …..iedereen weet toch dat groenten en fruit onmisbare bestanddelen zijn van een gezonde dagelijkse maaltijd? Zouden mijn buurtgenoten en de detailhandelaar deze kennis ontberen? Of zou ik te lang in mijn eigen bubbel hebben verkeerd en niet goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van gezonde voeding. Dat de schijf van vijf vandaag de dag bestaat uit koekjes, chips, chocola, frisdrank en bier maar dat ik dat gewoon effe gemist heb?

Enigszins verward reken ik mijn koekjes af bij de kassajuffrouw. Terwijl ik naar huis wandel realiseer ik mij dat ik onderdeel uit maak van een samenleving waarin burgers en overheid het normaal vinden dat het assortiment van een supermarkt voor minimaal 95 % bestaat uit bewerkt en/of bespoten voedsel dat bewezen de immuniteit ernstig ondermijnt. Onderzoek van Prof. dr. Jaap Seidell laat een sterke relatie zien tussen het eten van onbewerkt voedsel en het functioneren van het immuunsysteem van de mens.  Ondanks deze wetenschap overladen supermarktklanten hun boodschappenkarretjes met dit bewerkte voer, verleent de overheid de voedingsmiddelenindustrie (Unilever en consorten) alle ruimte voedsel te bewerken en wil deze zelfde overheid ons tegelijkertijd doen geloven dat het toedienen van vaccins de enige juiste wijze is voor de mens om zich te wapenen tegen vele ziekten. Opnieuw besef ik dat ik leef in een door Big Pharma en de voedingsmiddelenindustrie gehersenspoelde en van de natuur losgeslagen samenleving.   

 

 

Bericht Delen?!

Reactie Achterlaten

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.