Kwakzalver die geneest

Las vandaag in de krant het stuk: ‘Millecam-arts’ Rene Broekhuyse zegt Q-koorts te kunnen genezen. Broekhuyse wordt in dit stuk door de voormalige voorzitter van de vereniging tegen kwakzalverij gekwalificeerd als kwakzalver en psychisch ziek. De man zou korrels voor schrijven tegen de ziekte van Lyme en de Q-koorts die niet helpen.

Ik ben ervaringsdeskundige voor wat betreft beide infectieziekten en zal je een geheim verklappen. Ik heb de beste man ook geconsulteerd. Hoe ik bij hem terecht ben gekomen? Op advies van een deskundige alternatieve behandelaar en nadat ik net als duizenden andere Nederlanders een lange weg langs ontelbare polis van het reguliere ziekenhuis heb afgelegd zonder dat er een juiste diagnose werd gesteld. Hoe dit kan? 

Onbetrouwbare test

De ziekte van Lyme is een ziekte die geconstateerd zou moeten worden door middel van een niet-klinische diagnose. Dat wil zeggen dat deze diagnose gesteld dient te worden op basis van de symptomen van de persoon in kwestie. Mijn ervaring is echter dat reguliere artsen, ik heb er een heel leger van gesproken, geen flauw idee hebben wat de symptomen van (chronische) ‘Lyme’ zijn, daardoor een onjuiste diagnose stellen laat staan een juiste behandeling adviseren. Bij de vereniging van ‘Lyme patiënten’ is bekend dat de laboratoriumtesten die door de ziekenhuisartsen worden gebruikt om ‘Lyme’ te diagnosticeren, onbetrouwbaar zijn. Voor de symptomen en de laboratoriumtesten van Q-koorts geldt hetzelfde, is mijn ervaring.

Duizenden patiënten met ‘Lyme’ en Q-koorts wijken daarom op eigen kosten uit naar vrijgevestigde behandelaren in Nederland of naar klinieken in Duitsland of de VS waar hun klachten ineens niet meer zo onverklaarbaar blijken zoals door Nederlandse ziekenhuisartsen wordt verondersteld.

Eigen ervaring

Alvorens ik Broekhuysen besloot te consulteren nam ik mezelf voor wat betreft de resultaten van zijn behandelmethode mijn eigen ervaring te gebruiken als toetssteen en niet af te gaan op kranten- of internetberichten. Zijn behandeling bestaat uit het innemen van melksuikerkorrels die voorzien zijn van een bepaalde frequentie die dodelijk is voor de ziekteverwekkers. Een behandelmethode die door honderden Nederlandse en buitenlandse behandelaren wordt gepraktiseerd.

Ik zal je nog een geheim onthullen. De korrels werken. Uitstekend zelfs. Zonder bijwerkingen. Niet alleen volgens mijn ervaring maar ook volgens die van minimaal twee andere ervaringsdeskundigen die ik gesproken heb.

Ai, Ai, …..wat nu? Er lijkt een nieuw soort hulpverlener opgestaan te zijn. Een kwakzalver die korrels voorschrijft die uitstekend werken. Een contradictio in terminis. In mijn ervaring is er geen sprake van een psychisch zieke kwakzalver maar van een ziek regulier zorgsysteem. in ieder geval voor wat betreft relatief nieuwe infectieziekten als Lyme en Q-koorts .

Big pharma

Tijdens mijn zoektocht naar genezing heb ik de afgelopen vijfentwintig jaar vele gesprekken gevoerd met zowel reguliere als alternatieve behandelaren. Deze gesprekken hebben me geleerd dat het reguliere zorgsysteem gedomineerd wordt door Big Pharma. Dat binnen dit systeem alleen ziekten worden gediagnosticeerd waar de farmaceutische industrie vanuit commercieel perspectief gezien een aantrekkelijk medicijn voor kan produceren. Blijkbaar zijn Q-koorts en ‘Lyme’ vanuit deze invalshoek bezien geen interessante ziektes. Zijn er geen commercieel aantrekkelijke patenten nodig of te verkrijgen voor een passend medicijn tegen deze infectieziekten. De verdiensten aan geneesmiddelen tegen kanker zijn om deze zelfde reden vele malen groter voor de farmaceut.

Zou Big Pharma zover doorgedrongen zijn tot de opleiding van reguliere artsen dat deze tijdens hun opleiding niet leren wat de symptomen van (chronische) lyme of Q-koorts zijn? Of wat een juiste behandeling zou zijn. Dit zou ook verklaren waarom uit onderzoek blijkt dat één op de drie patiënten in de wachtkamer van de huisarts naar huis of de psycholoog wordt gestuurd met de boodschap dat zijn of haar klachten medisch onverklaarbaar zijn.

Gezuiverd

De nationale volksgezondheid zou er bij gebaat zijn wanneer dit reguliere zorgsysteem gezuiverd wordt van die commerciële belangen van de farmaceuten en zorgverzekeraars die niet meer dienend zijn voor de patiënt. Het zou de nationale volksgezondheid goed doen wanneer de reguliere gezondheidsindustrie zich niet meer uitsluitend richt op symptoombestrijding en daardoor op klantenbinding, maar op preventie van ziekten. Het zou wel zo rechtvaardig zijn wanneer daarbij de ene ziekte en patiënt niet meer gediscrimineerd wordt ten opzichte van een andere ziekte of patiënt. En als laatste verbeterpunt zou ik willen opmerken dat het de nationale volksgezondheid ten goede komt wanneer reguliere ziekenhuisartsen bereid zijn hun horizon te verbreden en het hiaat in kennis en behandeling van deze infectieziekten op te opvullen door het raadplegen van nationale en internationale deskundigen in plaats van deze te demoniseren op basis van vermeende wetenschappelijke argumenten. Uit mijn persoonlijke onderzoek blijkt dat in de VS de methode ‘Broekhuyse’ ontwikkeld is, daar redelijk wetenschappelijk onderbouwd is en belangrijker, succesvol wordt toegepast. Het lijkt er dan ook op dat deze demonisering gebaseerd is op de betekenis van het spreekwoord ‘wat de boer niet kent vreet hij niet’. Besef daarbij dat wetenschap doorgaans al snel twintig jaar achter de realiteit aan hobbelt en in 2037 de ‘Lyme’ en Q-koorts patiënt van nu tussen zes planken ligt.

 

Bericht Delen?!

3 reacties op “Kwakzalver die geneest

  1. Ik vind die Vereniging tegen kwakzalverij sowieso een sneue club. Een ervaren reguliere arts zal durven te beamen dat zijn/haar aanpak niet altijd werkt maar dat is voor sommigen blijkbaar een enge gedachte.

    1. Dank voor je reactie Henk. Je zou denken dat het toch allemaal niet zo ingewikkeld is
      Moest gisteren aan je denken toen ik hoorde dat Erica Terpstra jouw kant op komt voor het maken van een reisprogramma. Hebben jullie nog een kamer vrij?

  2. Ik zat zo even te kijken en je wordt toch aardig wat gedeeld op FB. Mooi man! Goed bezig Michiel. Dank ook voor dit ‘tegengeluid’.

Reactie Achterlaten

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.