Social Credit System

Ik lees zojuist dat het technisch niet mogelijk is je QR score te verwijderen. Tel daarbij op het gegeven dat 5000 extra BOA’s opgeleid gaan worden om de coronapas gedurende een paar maanden te handhaven en je kunt op je vingers na tellen dat deze pas niets te maken heeft met het onder controle houden van een virus voor een korte periode.
 
Deze pas is een eerste stap naar een Social Credit System. Dat wil zeggen een systeem waarbij je onder voorwaarden van gehoorzaamheid toegang krijgt tot (eerste) levensbehoeften zoals werk, inkomen, voedsel, medische zorg of energie. Burgers worden op rantsoen gezet tenzij ze gehoorzamen. Overdreven? Ik mag het hopen. Kijk eens naar China, het land dat door de WHO als ‘het voorbeeld’ wordt gezien voor andere landen als het gaat over het omgaan met een p(l)andemie. Kijk naar de ontwikkelingen in sommige landen om ons heen waar je inmiddels zonder een  coronapas uitgesloten wordt van eerste levensbehoeften zoals een inkomen en medische zorg (Italië en Frankrijk). Volgens mij willen wij dit allemaal niet, toch?
 
Door deze pas te gebruiken of onszelf te laten testen voor het verkrijgen van toegang tot de horeca, bioscoop, theater of voetbalwedstrijd helpen we dit systeem echter wel verder optuigen.
 
Wanneer 1/4 tot 1/3 (kritische massa) deel van de Nederlandse bevolking zo moedig is te besluiten haar rug te rechten, zich vredig te verzetten en geen gebruik meer te maken van passen of testen maken we een reële kans dat deze ontwikkeling zich keert. Vergeet daarbij niet dat het buiten sluiten van mensen met behulp van deze pas onrechtmatig is omdat deze nieuwe wet, die voorschrijft  onderscheid te maken op basis van medische gronden, tegen de grondwet (‘artikel 1 protocol 12’) en de wet op lichamelijke integriteit in druist.
 
Op basis van juridische gronden en vanuit een gevoel van medemenselijkheid is het van groot belang op te staan en solidair te zijn met je medemens in plaats van je volgzaam te schikken naar een kwaadaardig overheidsbeleid.  
 
Moedig maar vredig verzet kan een ontspoorde democratische rechtsstaat terug in het zadel helpen.

Bericht Delen?!

Reactie Achterlaten

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.