Kalt gestellt

Als je oprecht en integer bent als politicus.
Als je de naam ‘volksvertegenwoordiger’ letterlijk eer aan doet.
Als je met meer dan 340 000 voorkeurstemmen gekozen bent in de Tweede kamer.
Als je de werkwijze van Rutte getypeerd hebt als de Rutte-doctrine; een werkwijze die haaks staat op de principes en wetten van een democratische rechtsstaat.
 
Dan ………word je via een smerig spel kaltgestellt.
Dit overkwam Pieter Omtzigt.
 
In de notities van verkenner Ollongren is de aantekening gevonden ‘Omzigt functie elders’.
Omtzigt was niet ter sprake gekomen tijdens de gesprekken tussen de verschillende fractieleiders en verkenners Ollongren en Jorritsma volgens Rutte. Een debat over de reden van deze aantekening was volgens hem dan ook niet nodig. Met andere woorden; de onderste steen hoeft niet boven. Wanneer hebben we dit patroon ook al weer eerder gezien? Ja inderdaad; iets met toeslagen. Eén ding is overduidelijk: Rutte en (een deel van) het CDA willen van Omtzigt af.
 
Dus formeel leven we in een democratische rechtsstaat. Omtzigt controleert als één van de weinige Tweede Kamerleden van een coalitiepartij het kabinetsbeleid ook daadwerkelijk op rechtsstatelijke en democratische principes en wetten. Doet dus gewoon zijn werk. En moet daarom ergens anders gaan werken? Conclusie: in werkelijkheid blijft er weinig van Nederland als democratische rechtsstaat over. Een democratische rechtsstaat wordt namelijk gekenmerkt door een scheiding der machten. De uitvoerende en controlerende macht in dit geval.
 
Het vreemde is dat Rutte (een gewiekst politicus of pathologische leugenaar? De bewijzen voor deze laatste typering stapelen zich al jarenlang op) opnieuw met ongeveer 2,3 miljoen stemmen op 17 Maart jl. is herkozen. Wat zegt dit over de Nederlandse stemgerechtigden?

Bericht Delen?!

Reactie Achterlaten

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.